Torxes Dimonis de Massalfassar

DES DE DINS 

El correfoc de la Colla de Dimonis de Massalfassar posseeix una narrativa interna que comença amb una processó de torxes i el Ball de Dimonis que preludia l’alliberament de Llucífer, tancat en una gàbia de foc, i la seua aliança amb la Diablesa.

Una vegada soltes les dues figures s’obren les portes de l’infern i apareix un estol de dimonis que conviden la gent a ballar davall els seus paraigües de foc, mentre Llucifer, la Diablesa i els portadors del foc de mà empaiten participants i públic amb dolls d’espurnes estridents.

La cercavila de foc està amollonada per l’aparició de les bèsties que es precipita en el tram final fins desembocar en una catarsi de foc que resulta especialment espectacular al correfoc de Sant Joan, amb l’encesa simultània de tot el carrer, o a la Cavalcada de Foc de Falles amb l’espectacle final a la porta de la Mar

LA MÚSICA 

Tot el correfoc s’acompanya amb música de dolçaina i tabal. La música és, primer que res, un dels puntals en la personalitat diferenciada del nostre correfoc que compta amb composicions exclusives de Toni Torregrossa —autor del “Ball dels Dimonis de Massalfassar”, enregistrada pel seu grup Urbàlia Rurana al disc  Rom i cafè  (Tram, 1994)—, Xavier Ahuir, Josep Sebastià i Xampo Llobat. Composicions que han estat interpretades al llarg del temps pels dolçainers de Massamagrell, Puçol i ara, finalment, el mateix Massalfassar.

BALL DE DIMONIS
Urbàlia Rurana

LA SERP
Josep Sebastià

LA RATA PENADA
Xampo Llobat i Josep Sebastià